Till innehåll på sidan

För mycket krångel

Vilka solceller ska man satsa på? Behövs en ny elmätare? Vem sätter upp den? Var hittar man en elektriker som kan installera solceller? Behövs tillstånd? Frågorna är många när man börja intressera sig för att installera solceller. Men behöver det vara så?

Några av de hushåll vi intervjuade hade funderat på solceller, men inte kommit så långt. De upplevde att det fanns en hel del hinder längs med vägen. Det var väldig många frågor som måste besvaras och de saknade en samlad bild. Om man ska göra allting själv är det många olika myndigheter och företag som ska kontaktas för att få solcellerna installerade och fungerande. När vi däremot pratade med de som redan installerat solceller tyckte de att det inte hade varit så krångligt. Flera av dem hade fått hjälp med att hantera hindren. Frågan är om det måste vara så krångligt att skaffa solceller? Redan idag finns leverantörer som kan ta hand om kanske inte allt, men det mesta av krånglet. Vi önskar att fler sådana leverantörer skulle dyka upp, så att det blir som i den här filmen.

Creative Commons-licens
Solceller - Varför inte? För mycket krångel... av KTH Green Leap är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IngaBearbetningar 4.0 Internationell licens.

Om du vill veta mer om vad hushållen sa i intervjuerna kan du läsa om det i vår slutrapport (pdf 563 kB) .

Innehållsansvarig:Julian Gasson
Tillhör: Green Leap
Senast ändrad: 2019-07-09