Till innehåll på sidan

Sustainable Mobility Service Södertälje

Mobilitetstjänster för transporter till och från arbetet – hur borde de vara designade, vad får dem att fungera, och hur hållbara är de? Green Leap deltog med användarstudier och design i ett projekt på Scania i Södertälje.

Projektet avser att utveckla, demonstrera och testa en multimodal mobilitetstjänst för resenärer till och från, och inom, Scania, Södertälje. Mobilitetstjänsten är molnbaserad och multimodal vilket inkluderar: interna taxi, mini bussar, Scania Job Express, SL bussar inom området liksom elektriska cyklar.

Projektet genomförs som ett samarbete med partners från industrin, akademin och offentlig sektor: Scania, Veridict, Integrated Transport Research Lab (ITRL) KTH, Integrerad Produktutveckling (KTH), Industriell Ekonomi (KTH) och Stockholms lokaltrafik (SL).

Tidsperioden för projektet är juni 2017 till och med maj 2019. Arbetet kommer att genomföras i följande arbetspaket: Projektledning, Användarstudier med design av mobilitetstjänsten, Uppkoppling av fordon, Applikation och systemdesign och implementering, Verksamhetsutvecklingsanalys, och Hållbarhetsbidrag. Green Leap forksare är ansvariga för arbetspaketet kring Användarstudier och design.

Läs mer om projektet på ITRL:s hemsida